måndag 28 juli 2014

Vår semesterresa denna sommar

Det har blivit något av en underbar tradition att vi tar och åker på en semestertrip med våra goda vänner någon gång mitt i sommaren. Det här var tredje året vi gjorde varandra sällskap. Vi har alltid haft barnen i fokus vad det gällt resmålet, för oss vuxna är det ju huvudsaken vi får vara tillsammans, äta och dricka gott. Och med glada och nöjda barn är det alltid lättare även för oss vuxna att umgås och må gott. Resan gick i år till grannlandet i väster, mer noggrannt till landskapen Västerbotten och Norrbotten. Under den fem dygn långa trippen hann vi med att besöka, Umeå, Skellefteå, Pite Havsbad som var huvudmål för resan,  ett kort stopp i Haparanda och en övernattning i Uleåborg.
 
 
 Barnen på taken i Umeå! Härlig stämning på torget och uteserveringarna en vanlig onsdagkväll i juli i den stan. Live musik både här och där.
 
 
 
I Lilleputtlandet i Skellefteå fick barnen pröva på lite av varje längs en äventyrsbana i skogen. Där fanns bland annat BMX-cyklar att testa.

 
 
 
Pite Havsbad gjorde verkligen rätt för att kallas den norrländska rivieran. Kilometer lång sandstrand, långgrunt och underbar sandbotten. Varmt och rent vatten. Vi mådde härligt som strandlejon i dagarna två.


 
Dessutom bjöd stället på massor med andra skojiga aktiviteter för barnen och trevliga restauranger för oss vuxna. Vi hann med lekland, tivoli, hoppborgslandskap och lekpark. Och då lämnade vi ändå en hel del oprövat till en annan gång. Och allt var samlat på ett och samma ställe. Så på kvällen efter att vi ätit middag på någon av restaurangerna lyssnat lite på någon trubadur, t.ex. Nicke Sebbas kunde vi ge barnen en sista lekstund för att trötta ut sig ordentligt innan läggdags. Riktigt bra ställe att semestra på med barn, endera bo på hotell som vi, eller i stuga, husvagn eller husbil.
 
Det har nu gått en vecka sedan vi kom hem, men denna härliga värmebölja som rått här hemma har krävt all min uppmärksamhet den senaste veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar